5 tips til klargjøring av sommerhytta


Mange gleder seg nå til å ta fatt på en ny vår og sommer på hytta. Men hva har vinteren ført med seg av utfordringer fra vær, vind og frost? Her får du 5 tips for klargjøring av sommerhytta.


1. Husk ved åpning av vanntrykket inne, at du går over alle koblinger som er synlige og lytt til vannrørene når alle kraner er stengt for å avdekke om det er lekkasje. Suser det litt i rørene kan det være en lekkasje et sted. Lekkasjer vises som oftest i form av at vann har laget merker og skader på hytta eller innbo.

2. Taket, takrenner, beslag og pipa bør kontrolleres. Kanskje tetning mellom beslag og pipe har sprukket opp og sluppet grepet, da kan utetthet oppstå hvor vannet sniker seg inn. Takrenner og nedløp bør renses for å være klar til våren og sommeren.

3. Skadedyr og insekter. Finner du rester etter mus, døde insekter i større mengder bør du gjennomgå hytta for utettheter hvor mus kommer seg inn. Slike små åpninger tettes effektivt med stålull når du finner de. Insekter som sukkermaur og andre sesong kryp lager ingen spesiell skade men er plagsomme. De kan jages ved å legge ut litt gift på strategiske steder, gjerne utenfor barns rekkevidde. Tetting av mindre sprekker ved vinduskarm/ lister osv hvor de kommer seg inn kan enkelt tettes med tetningslister som er selvklebende og samtidig også gir ekstra isolasjon. Får du insekter i hus som spiser og bor i hytta vil jeg anbefale at man kontakter et skadedyrfirma. Det kan også være at forsikringen din kan bidra her med bekjempelse av skadeinsekter.

4. Har du skiftet batterier og kontrollert at røykvarslere fungerer? Kontrollert brannslukningsapparatet? manometer må stå på grønt og snu-test gjennomføres et par ganger, legg øret inntil apparatet når du har snudd det på hodet og hør etter at pulveret synker mot toppen av beholderen.

5. Husk appelsin, solfaktor og godt humør i solveggen!

Vår erfaring er at de skader som oppstår på våre kunders hytter stort sett handler om vann, gnager -og innsektsskader. Vi har lang erfaring med hytteforsikring og de utfordringer dette kan gi. Ønsker du en uforpliktende prat eller bestille forsikringer kan du kontakte oss ved å trykke den grønne knappen nedenfor.

KONTAKT OSS